האף האנושי והמוח מסוגלים להבחין ולהבדיל בין שלל ריחות כדוגמת ריח כוס קפה טרי, ריח יין טוב, ריח אדמה רטובה לאחר הגשם ועוד אין ספור ריחות.
אנו מזהים ריחות על ידי שאיפת אוויר המכיל מולקולות ריח. האוויר מגיע לקולטנים (Olfactory cells) בתוך האף, ומהקולטנים עוברים המסרים בצורת דחף עצבי עד למוח (באף האנושי קיימים כ-6 מיליון קולטנים), רוב הריחות מורכבים מכמה סוגי ריח, למשל; ריח של שוקולד מורכב ממאות מולקולות ריח שונות.
יש לזכור כי הריחות נמצאים ברבדים, אחד מכסה ומסתיר את השני או שכמה ריחות מתערבבים ויוצרים ריח חדש. למשל כאשר מפיצים ריחות מבושמים (מתזי ריחות, קטורת, עץ ריח ועוד) באזור שבו קיימים ריחות רעים, נוצר ריח חדש שהוא בן כלאים של כלל הריחות במקום.
גילוי, אבחון ואיתור ריחות בדרך כלל, אם לא תמיד, מתבצע בסביבה בעלת ריחות רקע רבים.
כחלק בלתי נפרד מעבודתנו אנו נדרשים לזהות ולבודד את הריח הנדרש משלל הריחות בסביבת הבדיקה, מאחר ולא קיים מכשור היכול להתחרות בחושי הריח והטעם האנושי (מריחי בשמים, טועמי יין) אנו נדרשים להסתמך על חושינו ועל הניסיון הרב שרכשנו במהלך הזמן.
על מנת שנוכל לתת מענה מקצועי ויסודי, פיתחנו צורת עבודה ייעודיות העוזרת לנו להגיע לאיתור מהיר, מדויק ומוצלח.
אנו איירקונטרול איי בע"מ מתמקדים באיתור ובדיקת ליקויים הגורמים ו/או עלולים לגרום לבעיית ריחות לא רצויים.
אנו שואפים להגיע למקור הריח, לאחר אבחון סוג הריח ומקורו נוכל להמליץ על פתרון פרקטי, יעיל ויסודי.
נ.ב.
לא אחת לאחר שמאתרים את מקור הבעיה, מגלים שהפתרון פשוט וזול יחסית.
